Pressmeddelande

Mänskliga rättigheter i Iran bör prioriteras under Zarifs besök i Sverige

”Utrikesministern Margot Wallström (S) och regeringen bör göra det klart för iranska regimens delegation på besök i Sverige, både offentligt och privat, att ett omedelbart stopp för avrättningar, tortyr och godtyckliga arresteringar samt frigivning av alla politiska fångar och aktivister är krav för förbättrade relationer och handel, det skriver FFFI i ett pressmeddelande på lördagen.

Den svenska presskåren spelar en viktig roll i detta avseende, påpekar FFFI i sitt pressmeddelande och uppmanar de närvarande journalisterna att ställa kritiska frågor om verkligheten i Iran samt uppmärksamma regimens kväsningen av journalister och oberoende media i samband med Zarifs besök i Sverige.

Läs hela pressmeddelandet på newsdesk här …