Nyheter

Afghaner i Iran hotas med döden om de inte krigar för Assad i Syrien

Den iranska oppositionsgruppen, Folket mojahedin, avslöjade på onsdagen att iranska regimen har skickat närmare 7000 afghaner till Syrien för att stödja Assads regim.

Folkets mojahedin hänvisar till sina källor i regimens revolutionsgarde (IRGC) och avslöjar att afghanska flyktingar bosatta i Iran tvingas till Syrien genom dödshot eller hot om utvisning om de inte lyder.

Men regimen möter en växande motstånd från medlemmar i ”Fatemiyon enheten” (namnet på den afghanska styrka som rekryterats av iranska myndigheter i syfte att skickas till Syrien), på grund av den höga dödssiffran bland iranska regimens styrkor och revolutionsgardet.

Iranska regimens nyhetsbyråer rapporterar i dagarna att 13 medlemmar av Teherans paramilitära styrkor, däribland en högt uppsatt befälhavare, har dödats i strider i Syrien.

Rapporterna sade att ”Mohsen Qajaryan”, befälhavare för regimens ”Imam Reza styrkor” är den högst rankade bland dem som dödats i strider i Syrien.

Folkets mojahedin sade, ”Under de senaste åren har afghanska flyktingar som lever i Iran utnyttjats för detta ändamål. Den iranska regimen har använt olika taktiker för att tvinga afghanska flyktingar till Syrien, däribland hot om utvisning från Iran, fängelsestraff eller till och med avrättning, samtliga allvarliga kränkningar av de mänskliga rättigheterna.