Opinion

Visa stöd för rätten att organisera sig

komunalDe svenska facken bör inte bara fördöma regimens repressiva insatser mot arbetare utan bör även visa offentligt stöd för Iranska arbetares kamp för ökade rättigheter, skriver Morteza Sadeghi i kommunal arbetare.

Shahrokh Zamani, 51 år,som kämpade för ökade rättigheter för arbetare i Iran, hittades död i sin cell den 13 september under misstänkta omständigheter.. Amnesty Internationalhar beskrivit honom som en samvetsfånge, frihetsberövad enbart för hans fredliga fackliga aktiviteter. Vid tiden för sin död hade Zamani suttit frihetsberövad i regimens fängelse. Srdan Juni 2011.Iranska arbetare förvägras rätten att organisera sig.

De svenska facken bör inte bara fördöma regimens repressiva insatser mot arbetare utan bör även visa offentligt stöd för Iranska arbetares kamp för ökade rättigheter, rätt att organisera sig samt bättre levnadsvillkor.

Morteza Sadeghi , medlem i kommunal och människoaktivist