Nyheter

Paris under attack – minst 100 döda

PARISParis är under attack – flera skjutningar och explosioner har ägt rum i den franska huvudstaden.
Minst 100 personer uppges ha dött och flera andra tagits till gisslan enligt BFM TV.

Franska medier rapporterade i samma veva om minst en explosion nära fotbollsarenan Stade de France där Frankrike mötte Tyskland i en vänskapslandskamp.

Frankrikes president Francois Hollande, som satt på hedersläktaren, lämnade arenan under matchen och kördes till inrikesdepartementet. Publiken hölls kvar på Stade de France.

Vid midnatt meddelade han att undantagstillstånd för hela landet är utlyst och gränserna stängs. Hollande sade i ett direktsänt tv-tal att detta är en terrorattack av icke tidigare skådat slag som pågår.

Enligt uppgift till BBC hålls runt 100 personer som gisslan i konserthallen Le Bataclan, som är en av Paris mest kända scenställen där större nationella och internationella artister uppträder. Även exklusivare klubbkvällar hålls där, enligt den officiella sajten för Parisregionen.

I kväll spelade rockbandet Eagles of Death Metal, enligt spelprogrammet.

Ännu vid midnatt pågick gisslansituationen. Enligt CNN:s poliskällor var det 6—8 personer som attackerade konserthallen.

Ett antal personer inne i konsertlokalen Le Bataclan uppges ha tagit sig upp på taket, bort från gärningsmannen. Det berättar parisbon Salvatore Lecause, vars vän är bland dem.