Motståndsrörelsen

Iransk man gripen i Tyskland för spioneri mot oppositionsmedlemmar

Tyska myndigheter sade på onsdagen att de har gripit en 31-årig iransk man misstänkt för att ha spionerat på en iransk oppositionsgrupp för Teheranregimens räkning, rapporterar Associated Press (AP).

Federala åklagare sade på onsdagen att Maysam P., vars efternamn inte offentliggjordes i enlighet med den tyska lagar om personlig integritet, greps i Berlin, den 23 oktober.

Han anklagas för att ha spionerat på iranska oppositionsgruppen Folkets mojahedin, som är aktiv i Tyskland och andra länder, för Teheranregimen sedan 2013. Han misstänks för att ha samlat information om oppositionsmedlemmar och skickat dessa vidare till en kontakt inom iranska regimens underrättelsetjänst i utbyte mot pengar.

Tyska myndigheter sade att de även har sökt igenom den misstänktes lägenhet och ytterligare fem andra misstänktas bostäder efter misstankar om att de ska ha varit involverade i att samla in information om Folkets mojahedins medlemmar, rapporterar AP och tillägger att en utredning nu pågår.