Mänskliga Rättigheter

10 000 arresterade i Kermanshah provinsen under ett halvt år

Manouchehr Amanollahei, överste från regimens revolutionsgarde och befälhavare för Kermanshah provinsens repressiva säkerhetsstyrkor, tillkännagav nyligen att hans styrkor har arresterat minst 10 000 personer i provinsen enbart under de senaste sex månaderna.

Han erkände också att säkerhetsstyrkorna har under samma period genomfört 499 repressiva projekt i syfte att ”förbättra den allmänna säkerheten i provinsen”.

Amanollahei tillade att senaste tidens arresteringar är endast en liten del av de olika säkerhetsprojekt som genomförs i provinsen och att 40 000 juridiska ärenden har hittills lämnats in till olika polismyndigheter i Kermanshah provinsen.

Förutom polisens säkerhetsstyrkor agerar dussintals andra säkerhetsorgan, inklusive revolutionsgardet och prästerskapets ministerium för säkerhet och underrättelse (MOIS), fritt i regionen och arrestera ett stort antal medborgare dagligen och håller kvar dem i häkte eller fängelse under vaga och påhittade anklagelser. Enligt Amanollaheis erkännande genomför dessa säkerhetsorgan ”omkring 1000 tillslag i provinsen dagligen”.

En stora majoritet av befolkningen i Kermanshah provinsen är från Irans kurdiska minoritet som varit en ständig måltavla för regimens repressiva säkerhetsorgan.