Mänskliga Rättigheter

19-årig inför avrättning, kampanj för att rädda hans liv

Iranska nationella motståndsrådet (NCRI) och människorättsaktivister uppmanade på torsdagen FN:s människorättsorgan och MR-organisationer att vidta brådskande åtgärder för att rädda livet på Ali Sudani, en 19-årig kille från Irans arabiska minoritet, Ahwazier.

Han står inför omedelbar avrättning och hans dödsstraff ska enligt uppgifter verksällas under torsdagen genom offentlig hängning.

Regimens så kallade rättsväsende anklagade Ali Sudani för att sätta eld på ett polisfordon i samband med en folklig protest i staden Ahwaz, den 17 mars i år.

Ett uttalande från NCRI uppmanar människorättsorganisationer, FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter samt FN:s särskilde rapportör för mänskliga rättigheter i Iran att vidta brådskande åtgärder för att stoppa denna grymma avrättning.