Nyheter

750 skolor i sydöstra Iran saknar el och vatten

skolIranska regimens myndigheter erkänner i en statlig rapport att över 750 skolor i provinsen Sistan och Baluchistan, i sydöstra Iran, har verken vatten eller elektricitet.
Sistan och Baluchistan-provinsen, särskilt de södra delarna, har det högsta antalet analfabeter i landet. Brist på möjlighet till utbildning och avsaknad av lämpliga skolor förvärrar de nuvarande problem i denna region.
För närvarande finns det en brist på 36 skolor i staden Fanuj, 54 i staden Banat, 11 i staden Bazman, 120 i staden Iranshahr, 85 i staden Sarbaz, 93 i staden Rasek och 99 skolor i staden Chabahar, rapporterade regimens statliga nyhetsbyrå Fars i lördags genom att citera regimtjänstemän. I de södra delarna av Sistan och Baluchistan saknar 331 skolor el, 428 skolor saknar vatten och 978 saknar väggar, tillade tjänstemän.

“För närvarande finns det 194 skolor och 649 klassrum i staden Nikshahr, medan fem av dessa skolor är gjorda av lertegel”, säger Sahebgol Salehi, stadens borgmästare.

“Det är totalt en brist på 47 skolor och 167 klassrum i denna stad”, tillade han.

“Skolor i Chahbahar saknar 81 % av det som anses vara nödvändigt”, sade stadens borgmästare,  Ahmad-Ali Mohebati, och tillade att staden har landets “fattigaste” utbildningssystem.