Nyheter

Kuwait beslagtar vapen smugglade från Iran

Vapen som beslagtogs efter att myndigheterna hittade en stor vapengömma i Kuwait i förra veckan var smugglade från Iran, rapporterade två kuwaitiska tidningar på söndagen, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Det kuwaitiska inrikesdepartementet sade i torsdags att myndigheterna hade hittat ammunition, sprängämnen, vapen och granater i gropar som var grävda under flera hus i ett område nära den irakiska gränsen. Tre män som ägde husen greps, rapporterade Reuters på söndagen.

 ammunition, sprängämnen, vapen och granater i gropar som var grävda under flera hus i ett område nära den irakiska gränsen.
Kuwaitiska myndigheter hittade ammunition, sprängämnen, vapen och granater i gropar som var grävda under flera hus i ett område nära den irakiska gränsen.

Dagstidningen Al-Anba rapporterade samma dag att vapnen hade smugglats över gränsen från Irak och skulle användas av medlemmar i en cell från iransk-stödda Hizbollah.

En annan dagstidning, al-Jarida, rapporterade att medlemmarna i denna cell hade fått vapen- och sprängämnesträning av iranska revolutionsgardet på en icke namngiven ö i Röda havet för ett år sedan tillsammans med flera medborgare från Saudiarabien och Bahrain.

”Deltagarna hade rest till ön genom en hamnstad som kontrolleras av Houthier, en jemenitisk grupp med kopplingar till iranska regimen som styr delar av norra Jemen”, rapporterade al-Jarida vidare.