Nyheter

Minst 27 avrättningar på tre dagar i Iran

Iranska regimen avrättade 11 fångar på torsdagsmorgonen i Ghezelhesar-fängelset anklagade för narkotikarelaterde brott enligt uppgifter från människorättsaktivister i Iran.

Åtta av fångarna hade flyttats från Karaj-fängelset dagarna innan deras dödsstraff skulle verkatällas, visar uppgifterna.

Tre av offren var identifierade som Afshin Karimi, Ahmad Teimouri och Mohsen Mirzai.

Hittills har ingen av regimens medier rapporterat om dessa avrättningar.

Samma dag avrättade regimen fem andra fångar genom hängning i Gohardast-fängelset i staden Karaj två mil utanför huvudstaden Teheran. Offrens identiteter har inte avslöjats.

Antal avrättningar i Iran däribland offentliga avrättningar har ökat kraftigt sedan årsskiftet. Det verkliga siffran är trots detta okänt eftersom de flesta avrättningar sker i hemlighet.

Onsdagen den 20 maj hängdes en man offentligt på en fotbollsplan i staden Miandoab medan en annan fånge, identifierat av regimens åklagarmyndighet som A Kh, hängdes offentligt i staden Ghochan anklagad för väpnat rån.

Tisdagen den 19 maj avrättade regimens så kallade rättsväsende fem fångar i Adelabad-fängelset i staden Shiraz för mord. En av fångarna var identifierad som Mehdi Keshavarz. De andras identiteter är fortfarande okända.

Samma dag hängdes fyra män, Abdolraman Sh, Isa N, Alireza N och Ahmadreza M, i staden Araks centrala fängelse.

Samma dag hängdes en våldtäktanklagad man, identifierat som Hossein A, offentligt i staden Shiraz.