Engagemang, Nyheter

Inbjudan till årlig manifestation till stöd för demokrati i Iran – Paris

Den årliga manifestationen till stöd för demokrati och frihet i Iran äger rum lördagen den 13 Juni 2015 i Villepinte, Paris, där deltagarna hedrar minnet av offren för iranska regimens repression samt årsdagen av 20 juni 1982 när prästerskapet i Iran visade sitt rätta ansikte och öppnade eld mot en folklig demonstration i Teheran.

Mer än 100 000 deltagare, kända politiker, parlamentariker, och människorättsaktivister från världens alla hörn samlas denna dag i Paris för att visa sitt stöd för demokrati, och mänskliga rättigheter i Iran samt ta ställning mot prästerskapets terrorism, fundamentalism och kvinnoförtryck.

Manifestationen äger rum inomhus, med deltagare från världens alla fem kontinenter.
Iranska regimen framstår idag som det största hotet mot fred i världen och demokratisk utveckling i regionen.
Prästerskapet i Iran använder iranska folkets välstånd för att hålla sig kvar vid makten genom att upprätthålla en inhemsk polisstat, öka avrättningar i landet, sträva efter kärnvapen samt sprida terrorism och islamisk fundamentalism utomlands.

Medeltida sharia lagar som utgör grunden för kvinnoförtrycket och förtryck av religiösa och etniska minoriteter i dagens Iran måste ersättas med ett fritt och öppet samhälle med modernt rättssystem, avveckling av dödsstraff, religionsfrihet, yttrandefrihet, valfrihet måste vara grunden för det framtida kärnvapenfria Iran.

Trots iranska regimens förtryck och propaganda så finns det ett alternativ till deras religiösa envälde som förkastar dagens eftergiftspolitik gentemot regimen, säger nej till krig och istället uppmanar världssamfundet att stödja en demokratisk förändring i Iran genom iranska folket och deras legitima motståndsrörelse.

Vi uppmanar alla demokrativänner i Sverige att delta aktivt i manifestationen i Paris för att uppmärksamma detta alternativ samt stödja iranska folkets mångåriga kamp för ett fritt och demokratiskt Iran.

13 Juni 2015 i Villepinte, Paris,

Kontakta: 076 339 55 55

För farsi klicka här