Mänskliga Rättigheter, Nyheter

Människorättsaktivist ”Narges Mohammadi” återarresterad

Den iranska människorättsaktivisten och advokaten Narges Mohammadi blev återarresterad i sitt hem på tisdag  enligt uppgifter från Iran.

Säkerhetsstyrkor trängde sig in på tisdagsmorgon hennes hem och arresterade henne,  och förde henne till det Ökända Evin-fängelset men uppgavs inte något skäl till återarresteringen, enligt uppgifter.

Narges Mohammadi var förra veckan återkallad vilket sköts upp till tisdagen.

Som FFFI har tidigare rapporterat dömdes Narges Mohammadi, vice ordförande för ”Irans center för människorättsförsvarare”(CHRD), för ”propaganda mot systemet”, och medlemskap i en grupp, ”vars syfte är att störa landets säkerhet.” Men hon släppts från fängelset på grund av sjukdom.

Narges Mohammadi är också en av grundarna till Iranian National Peace Council, som består av författare, artister, advokater och aktivister, som arbetar för mänskliga rättigheter i Iran. Därför har hon förföljts av myndigheterna under flera år.