Nyheter

Obamas Iranrådgivare arbetade för Teheranregimens lobbygrupp

listaVita huset släppte nyligen en lista över de högt uppsatta tjänstemän som deltog i en videokonferens med president Barack Obama sent på tisdagen för att diskutera de pågående kärnteknikförhandlingarna. Bland namnen syns Sahar Nowrouzzadeh, som enligt amerikanska nyhetssajter, har tidigare arbetat för Iransk-amerikanska rådet (NIAC) som anses vara en lobbygrupp för iranska regimen med fokus på att lyfta sanktionerna mot landet.
I Vita husets lista som offentliggjordes av nyhetssajten The Daily Beast, presenteras Sahar Nowrouzzadeh som nationella säkerhetsrådets direktör för Iranfrågor.

John-Kerry-HaftSeen-1-HR-640x480Nyhetssajten Breitbart News har funnit att en person med samma namn har tidigare skrivit flera publikationer på uppdrag av NIAC. Enligt vad som verkar vara hennes Linkin-konto arbetade Nowrouzzadeh som analytiker för amerikanska försvarsdepartementet under 2005 innan hon blev anställd av USA:s nationella säkerhetsråd i 2014.
En av NIAC:s profiler från 2007 avslöjar att Sahar Nowrouzzadeh verkar vara samma person som den som är för närvarande arbetar som nationella säkerhetsrådets direktör för Iranfrågor.

FFFI har tidigare skrivit om att den Washingtonbaserade organisationen NIAC och dess ordförande Trista Parsi leder arbetet i USA som förespråkar en skamlig eftergiftspolitik gentemot den omänskliga regimen i Iran.

farsnews tritaDet är sedan flera år tillbaka välkänt för svensk-iranier att Trita Parsi under sin tid som studerande vid bl.a. Handelshögskolan i Stockholm hade regelbundna kontakter med den iranske ambassadören i Stockholm. Det finns även bevis som visar att han har stått i regelbundna kontakter med olika representanter för den iranska regimen bland dem regimens nuvarande utrikesminister, Javad Zarif.

NIAC:s ordförande och grundare, Trita Parsi, dömdes nyligen till att betala skadestånd till en iransk undersökande journalist som han hade anklagat för förtal efter att journalisten beskrivit honom som regimens lobbyist i USA. Domstolsförhandlingarna visar att Trita Parsi undanhöll flera dokument från domstolen och misslyckades i flera fall att tillhandahålla de dokument som journalisten och domstolen hade krävt.