16 iranska miliser dödade i Syrien

16 medlemmar av den iranska paramilitärstyrka som närvarar i Syrien för att bistå Bashar al-Assads regimstyrkor har dödats i strider, enligt sajten www.digarban.com, som tillhör iranska regimens regering.

Enligt uppgifterna finns det högt uppsatta officerare från iranska regimens revolutionsgardet bland de döda och deras kroppar har flyttats till Iran för begravning.

FFFI har tidigare citerat afghanska och västerländska tjänstemän och rapporterat om att iranska regimen erbjuder 500 dollar per månad och uppehållstillstånd för att rekrytera afghanska flyktingar som sedan skickas till Syrien för att bistå och slåss för Bashar al-Assads regim.

Iranska regimen försöker nu samla och förena utländska shiitiska milisgrupper som idag strider i Syrien under en gemensam organisation i syfte att skapa en ”parallell armé” för Assads regimen, avslöjar nyhetsbyrån Al-Arabiya på sin nätupplaga under onsdagen.

Den nya organisationen med den välorganiserade och tungt beväpnade libanesiska terroristgruppen Hizbollah som förebild ska sammanföra afghanska och irakiska legosoldater under ett militärt kommando.