Hamas öppnar ett nytt kapitel med Iran

Hamas-delegationens Iranbesök har ”öppnat ett nytt kapitel” i relationerna mellan Teheranregimen och terrorgruppen Hamas, sade Hamas representant i Libanon, Ali Baraka.

”[Teheran] har lovat att fortsätta stödja [palestinska] motståndet” sade Baraka till den turkiska nyhetsbyrån, Anadolu.

”Hamas välkomnar stöd från både arabiska eller islamiska stater, men tyvärr, är araberna endast åskådare … till den systematiska judaiseringen och expansionen av illegala bosättningar” , tillade Baraka.

”Vi har inte fått svar från ett antal arabländer som vi hade bett att stödja oss och vårt folk [mot israelisk aggression]”, sade Baraka och tillade, ”detta har tvingat oss att söka stöd från andra [muslimska] nationer som Iran.”

Baraka betonade ändå att Hamas är angelägna om att upprätthålla goda relationer med arabländerna, Turkiet och Iran ”för att försvara motståndet”.

Iranska regimen, som är syriska diktatorn Bashar al-Assads fämsta bundsförvant, var en gång i tiden en starkare anhängare av terrorgruppen Hamas. Men relationen mellan de två har blivit kyligare sedan Hamas vägrat stödja Assad.

Hamas öppnar ett nytt kapitel med Iran

Hamas-delegationens Iranbesök har ”öppnat ett nytt kapitel” i relationerna mellan Teheranregimen och terrorgruppen Hamas, sade Hamas representant i Libanon, Ali Baraka.

”[Teheran] har lovat att fortsätta stödja [palestinska] motståndet” sade Baraka till den turkiska nyhetsbyrån, Anadolu.

”Hamas välkomnar stöd från både arabiska eller islamiska stater, men tyvärr, är araberna endast åskådare … till den systematiska judaiseringen och expansionen av illegala bosättningar” , tillade Baraka.

”Vi har inte fått svar från ett antal arabländer som vi hade bett att stödja oss och vårt folk [mot israelisk aggression]”, sade Baraka och tillade, ”detta har tvingat oss att söka stöd från andra [muslimska] nationer som Iran.”

Baraka betonade ändå att Hamas är angelägna om att upprätthålla goda relationer med arabländerna, Turkiet och Iran ”för att försvara motståndet”.

Iranska regimen, som är syriska diktatorn Bashar al-Assads fämsta bundsförvant, var en gång i tiden en starkare anhängare av terrorgruppen Hamas. Men relationen mellan de två har blivit kyligare sedan Hamas vägrat stödja Assad.