Nyheter

Terrorattacken mot skolbarn i Pakistan visar hotet från fundamentalism

Talibanernas attack mot en skol under tisdagen där över 100 skolbarn dödades är så avskyvärt att det är svårt att beskriva med ord.

Rapporter under tisdagen gör gällande att minst 141 personer, de flesta skolbarn, hade dödats och hundratals andra skadats efter att ett antal beväpnade terrorister från talibanska terrorgruppen TTP attackerade skolan Army Public School, i Peshawar i nordvästra Pakistan.

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI) fördömer denna massaker, som endast kan beskrivas som ett brott mot mänskligheten.

Dagens hänsynslösa attack mot oskyldiga och försvarslösa barn visar ännu än gång att religiös fundamentalism är det främsta och största hotet mot mänskligheten.

Internationella samfundet och i synnerhet västvärlden måste visa beslutsamhet inför och börja agera mot detta allvarliga hot som började expandera när prästerskapet usurperade makten i Iran för 35 år sedan.

Den globala kampen mot terrorism kan inte fortsätta ignorera denna verklighet och måste aktivt bekämpa och isolera regimen i Teheran, som är terrorismens och fundamentalismens gudfader.

Det är ingen skillnad mellan prästerskapet i Teheran, Islamiska staten eller Talibanerna i Afghanistan och Pakistan då samtliga är endast olika namn på samma grundläggande hot, nämligen religiös fundamentalism och dess expansion.

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI) hoppas att regeringen och utrikesministern förmår att se verkligheten för vad den är och aktivt stödja de krafter och organisationer i och från regionen som verkar för demokrati, mänskliga rättigheter och sekulära samhällen i Mellanöstern.