Nyheter

Skarp kritik mot Scanias viktiga affärer i Iran

Den inflytelserika amerikanska lobbyorganisationen ”United Against Nuclear Iran” kritiserar Scanias viktiga affärer i Iran.

I ett skarpt brev till Scanias vd Martin Lundstedt och styrelseordförande Martin Winterkorn hotar lobbyorganisationen med att Scanias rykte och affärsintressen kan skadas av de iranska affärerna.

Under en konferens om hur handeln mellan Europa och Iran ska fungera på bästa sätt lämnade  den amerikanska organisationen UANI (United Against Nuclear Iran) ett brev till Scanias vd Martin Lundstedt.

UANI, som arbetar för att förhindra att Iran framställer kärnvapen, kritiserar i brevet Scanias närvaro på konferensen samt företagets omfattande affärer med Iran.

I samband med lastbilsmässan IAA i Hannover i september avslöjade Di att Iran i det dolda har blivit en viktig lastbilsmarknad
för Scania.

I ett brev fördömer nu ”United Against Nuclear Iran” (UANI) Scanias deltagande vid konferensen om affärsbanden mellan Iran och Europa som arrangerades i London förra veckan och i ifrågasätter Scanias pågående affärer i Iran.