Mänskliga Rättigheter, Nyheter

Iran: Långa fängelsestraff för minoritetsaktivister

arabEn av iranska regimens revolutionsdomstolar i södra Iran har dömt fyra aktivister från den arabiska minoriteten till långa fängelsestraff.på mellan fem år och livstid, enligt uppgifter som kommit till FFFI.

Uppgifterna från förra veckan gör gällande att domare Farhadvand vid revolutionsdomstolens första instans i staden Ahwaz hade avkunnat sin dom mot de fyra aktivisterna, Hassan Abiat, Jaseem Sa-edi, Khaled Abidavi och Eydan Beyt-Siah.

Enligt domen dömdes Hassan Abiat till livstidsfängelse, Eydan Beyt-Sayh till 10 år medan Jaseem Saedi och Khaled Abidavi fick 5 år vardera.
De fyra aktivisterna är från staden Hamidiye, 25 km från Ahwaz i södra Iran och arresterades för 2.5 år sedan.

De fyra aktivisterna anklagades för moharebeh (krigföring mot gud) samt för att ha bildat en organisation mot den Islamiska republiken, kontakt med utlandet och handlingar mot den nationella säkerheten, säger Karim Dahimi, människorättsaktivist från Ahwaz.