Avrättningar, Mänskliga Rättigheter, Nyheter

20 nya avrättningar i Iran varav två offentlig

Iranska regimens dödsmaskineri fortsätter obehindrat att ta människors liv i olika städer i Iran.

Igår torsdag avrättade iranska regimen nio fångar i staden Kermanshah i västra Iran, enligt rapporter från dess statliga medier på fredagen och uppgifter från iranska människorättsaktivister till FFFI.

Sju av de avrättade bland dem en kvinna var identifierade endast genom sina initialer R.A, Kh. SH, M.B, A.S, M.S, M.KH, A.A (Kvinna) och avrättades i stadens centrala fängelse, enligt revolutionsgardets nyhetsbyrå Fars News.

Två andra mordanklagade avrättades genom offentlig hängning i stadens Frihetstorg, rapporterar en annan av regimens nyhetsbyråer Mehr News utan att identifiera offren.

Iranska regimens så kallade rättsväsende avrättade 11 andra fångar i onsdags i Rajaishar-fängelset utanför Teheran. Två av offren identifieras som Abbas Khorshidi och Reza Falah, enligt pålitliga rapporter från MR-aktivister till FFFI. Iranska regimens medier har dock ännu inte rapporterat om dessa avrättningar.

Därmed har 31 människor avrättas i Iran inom loppet av fem dagar under denna vecka. Medräknat har minst 401 personer avrättats i landet sedan årsskiftet under prästerskapets så kallade ”moderata” president, Hassan Rohani.