Nyheter

Vi gav raketer till Hamas, säger Iran

Hamas kan skjuta missiler inne i Israel eftersom Teherans regim utser vapenteknologi till den militanta gruppen att försvara sig mot Israels attacker, sade en högt uppsatt iransk tjänsteman i går.

Mohsen Rezaei, högste befälhavare för Irans revolutionsgarde under 1981–1997 som citerades av Al-Alam, den arabiska kanalen för Irans statliga televisionen, sade att Hamas bör också gräva tunnlar för att användas som skydd för att skydda Gazas befolkning från israeliska övergrepp.

”Palestinska motståndsmissiler är en välsignelse av Irans tekniköverföring”, säger Rezaei.

”Vi måste överföra defensiv och militär teknik till palestinierna så att de kan bygga vapen under blockaden och försvara sig.”
Rezaei uppmanade också Hamas för att fånga israeliska soldater för att använda dem som påtryckningsmedel i sin kamp mot Israel .

Vi kan utplåna Israel om dem attackerar Iran, sade Rezai.

Iranska regimens högste ledare Ali Khamenei, som har sista ordet i alla statliga frågor i Iran, uppmanade muslimer från hela världen förra veckan för att beväpna palestinier på Västbanken och Gaza för att försvara sig mot Israel.

Iran, en huvudsponsor av Hamas, inte erkänner Israel och stödjer militanta anti israeliska grupper som palestinska Hamas och Libanons shiitiska Hizbollah -gruppen.