Nyheter

Iran arresterar tre för fotbollsvideo

Polisen i Iran har arresterat tre unga personer i staden Shahroud, huvudort för  provinsen Semnan i norra Iran , som har spelat in en videoklipp till stöd för Irans fotbollslandslag som spelar VM i Brasilien, rapporterar iranska medier på måndag.

Provinsens polischef. Rahmatollah Taheri, sade att två 23-åringar och en 26-årig fotograf som har varit delaktigt i den Londonbaserade musikbanden Ajam har arresterats.

Videon visar unga människor, även kvinnor som inte bär den obligatoriska huvudduken, sjunger och dansar till stöd för Irans landslaget, varvat med bilder från matcherna. De visas att vinka iranska flaggor och dansar i bilar, gator, bostäder och offentliga parker.

Taheri sade att videon ”vulgära” och uppmanade ungdomarna att inte delta i sådan verksamhet.

I Maj Iranska regimens säkerhetsstyrkor arresterade sex ungdomar för att ha spelat in en egen musikvideo till Pharrell Williams låt ”Happy”