Engagemang

Iraniernas största sammankomst för elfte året i rad i Paris för ett demokratiskt Iran

I slutet av juni varje år, sedan 2003, samlas tiotusentals exiliranier och supportrar av iranska nationella motståndsrådet (NCRI) i en internationell sammankomst i Villepinte i Paris för att visa sitt stöd för iranska folkets kamp för ett demokratiskt, sekulärt och fritt Iran.

Deltagarna har genom senaste tio åren fått se allt flera parlamentariker, tidigare statstjänstemän, människorättsaktivister, advokater, dignitärer, konstnärer och intellektuella från Europa, Nordamerika, Australien och Asien delta i denna sammankomst för att visa solidaritet med iranska folkets frihetskamp samt stödja deras legitima motståndsrörelse, iranska nationella motståndsrådet (NCRI) och dess tiopunktsplan för framtida Iran.

NCRI:s presenterade tiopunktsplan för framtida Iran förespråkar ett fritt, sekulärt och demokratiskt Iran som är fri från massförstörelse- och kärnvapen samt respekterar alla sina medborgares fri- och rättigheter utifrån FN-stadgan och FN:s deklaration om mänskliga rättigheter.

Årets sammankomst i Paris äger rum i en spännande tid för Iran när prästerskapet står inför flera allvarliga inhemska och internationella kriser.

Medan folkets missnöje över landets hårddrabbade ekonomi, förvärrade situationen för de grundläggande mänskliga rättigheterna stiger, lider också regimen av en inre maktkamp som ger folket ett tillfälle att resa sig mot det religiösa enväldet i landsomfattande protester för att kräva prästerskapets fall för en demokratisk förändring.

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI) uppmanar alla demokrati- och frihetsvänner i Sverige att delta i denna sammankomst till stöd för en demokratisk förändring i Iran. Iranska folket behöver ditt stöd när de kämpar för att överkomma prästerskapets despotism, grymma förtryck, hänsynslösa förföljelse och omfattande censur.

För mer information kontakta:

Akbar Parizani
0707 45 56 60

Soheila Dashti
070-776 96 64