Nyheter

Facebooks grundare, Mark Zuckerberg, inkallat till domtol i Iran

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg har beordrats till att infinna sig inför en av iranska regimens domstolar för att svara på klagomål om kränkningar av det enskildes privatliv från Facebook-ägda applikationer som Instagram och WhatsApp , rapporterar flera internationell medier.

Prästerskapets nyhetsbyrå ISNA citerade Ruhollah Momen Nasab, en tjänsteman inom den paramilitära Basij-styrkan, som säger att domaren i den södra delen av landet har dessutom krävt att myndigheterna ska blockera bägge tjänsterna. Iranska regimen blockerade Instagram och WhatsApp tidigare denna månad. Sociala medier som Facebook och Twitter är blockerade i Iran sedan 2009 efter omfattande regimkritiska protester i landet.

Det är inte troligt att Facebook-grundaren kommer att hörsamma ordern från iranska regimens domstol eftersom detta inte är den första gången som Facebook-grundaren kallas in till förhör i Iran, tillägger internationella medier.