Nyheter

Iran-stödda terroristcell infiltrerade turkiska regeringen på högsta nivå

salamorganizationIran backar upp den ökända terroristorganisation Tawhid-Salam, säger Istanbuls tidigare chef för underrättelsetjänstens polissektion Ali Fuat Yilmazer.

Han beklagade att tre år långa och mödosamma undersökning av Iran-stödda terroristorganisation Tawhid-Salam har omintetgjort och förlöjligats av vissa regeringstjänstemän, som hjälper de flesta misstänkta att fly landet, rapporterade Today’s Zaman på fredag.

Yılmazer, som har specialiserat sig på fundamentalistiska och extremistiska religiösa terrorgrupper, sade att det var mycket svårt att avslöja detta hemliga terrornätverk som har kunnat utveckla relationer med tjänstemän på högsta nivå, men polisen har gjort en gedigen och noggrann utredning för att exponera större nätverk av iranska medel som har inrättats i Turkiet och upptäckt kopplingar till höga regeringstjänstemän.

”Utredningen av ”farligaste terrororganisationen i landets moderna historia”. innefattar mycket viktiga detaljer,” sade Yılmazer i ett direktsänt Tv-intervju på tisdagskväll.

Han betonade att Tawhid-Salam är en mycket viktig terroristorganisation som stöds av Iran.

Yilmazer sade detta är en terroristorganisation som är ansvarig för mordet på ett flertal journalister och akademiker på 1990-talet, bland annat Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı och flera andra intellektuella. Organisationen är också känd för att döda amerikanska, saudiska och israeliska diplomater och en rad terrordåd mot iranska dissidenter i Turkiet.