Nyheter

Iranska regimens högsta ledare ifrågasätter Förintelsen

Iranska regimens högste ledare Ali Khamenei uttryckte tvivel om förintelsens omfattning i fredags medan ifrågasatte västvärldens krav på yttrandefriheten i landet.

”Ingen vågar tala om Förintelsen, vars verklighetsbakgrund är osäker och om det har hänt är det osäkert hur det har hänt, sade Ali Khamenei i ett tal som markerar persiska nyåret i staden Mashhad.

”De (Väst) hotar alla människor som ifrågasätter holocaust. Att uttrycka åsikt om Förintelsen, eller ifrågasätta det, är en av de största synderna i väst. De förhindrar detta, arresterar tvivlarna samtidigt påstår sig vara ett fritt land”, sade Khamenei. ”De försvarar passionerat sina röda linjer … hur de förväntar sig att vi ska bortse från våra röda linjer som är baserade på våra revolutionära och religiösa övertygelser,” frågade han utan att närmare förklaring.

Ali Khamenei som har sista ordet på en grundläggande frågor i iransk politik har vid upprepade tillfällen ifrågasatt mordet på sex miljoner judar som en myt och sade att det historiska dokumenten har förvrängts.

I samma tal betonade Khamenei om nödvändigheten av att fortsätta förtrycket och hårdare tag mot alla oliktänkande i landet.

”Om någon vill förlöjliga andan av nationellt oberoende, teoretiskt rättfärdiga beroendet, förolämpa moraliska och religiösa principer, attackera revolutionens viktigaste paroller, ska vi då vara likgiltiga mot deras destruktiva aktiviteter? Frågade Khamenei.