Folkliga protester, Nyheter

Regimkritiska protester under firandet av eldfesten i Iran

charsanbesooriIranska folket trotsade ett massive säkerhetspådrag från prästerskapets säkerhetsorgan och använde det årliga firandet av eldfesten under tisdagen till att protestera mot iranska regimen och dess inhemska förtryck.

Enligt uppgifter till FFFI förekom regimkritiska protester i flera iranska städer under tisdagskvällen. Det finns även rapporter om sammandrabbningar mellan iranska regimens repressiva säkerhetsstyrkor och folket när de försökte stoppa de folkliga protesterna och firandet. Minst 15 personer arresterades i stadsdelen Ariashahr i Teheran medan flera andra på plats fick sina kameror konfiskerade.

I flera städer protesterade folket genom att sätta eld på bilder av prästerskapets president Hassan Rohani, enligt rapporter till FFFI. Prästerskapets ”moderata” president Hassan Rohani har intensifierat det inhemska förtrycket med ökade antalet avrättningar i landet vilket visar tydligt att han inte har några planer på att stoppa prästerskapets inhemska repression.

Inför tisdagens firande hade iranska regimen stoppat tillgång till internet och SMS-tjänster för vissa mobilnät i ett desperat försök att förebygga och hindra organiserade regimkritiska protester.