Nyheter

Irans präst: Västerländska ledare kommer att halshuggas av den islamiska Messias

En ledande prästman inom den islamiska regimen i Iran lovade att västerländska ledare kommer att halshuggas av islams Messias, (Imam- e-zaman) , enligt regimens statliga nyhetsbyrå Mehr.

”När Imam Zaman [’Mahdi,” den sista shiitiska imamen] kommer, kommer han att halshugga de västerländska ledarna”, varnade Ayatolla Mohammad Emami Kashani, den tillfälliga ledaren för fredagsbönen i Teheran och en medlem av prästerskapets expertförsamling.

Det shiitiska prästerliga etablissemanget i Iran anser att den 12:e imamen, Mahdi, kommer att återuppstå med Jesus Kristus vid sin sida, som världens befriare och kommer att grunda det tusenåriga rike som ska föregå den yttersta domedagen.

Kashani kritiserade EU:s utrikespolitiske chefens tvådagarsbesök i Iran och sade att dessa möten och besök från europeiska diplomater, liknar Takfiri-anhängares åtgärder vilka dödar människor i islams namn.

//video.fffi.se/#!album-476

”The Coming is Upon Us”, ett videoklipp producerad av prästerskapet i 2011 visar regimens avsikter vilka inkluderar förändring i Mellanöstern, förstörelse av Israel och förberedelser för imamen Mahdis återkomst. Videon producerades i syfte att spridas över hela Mellanöstern för att promota prästerskapets illasinnade politik och fundamentalistiska ideologi.