Nyheter

Iranska regimens ledare är inte optimistisk om atomsamtal

Iranska regimens högste ledare  Ali Khamenei sade på måndagen att han inte optimistisk om kommande nukleära samtal med världsmakterna, rapporterade den statliga nyhetsbyrån IRNA

“Jag har tidigare sagt… Jag är inte optimistisk om förhandlingarna. Det kommer inte att leda någonstans, men jag är inte emot det heller”, sade Khamenei s inför en folkmassa under ett besök i nordvästra i staden Tabriz, enligt IRNA.

“Vad vårt utrikesdepartement och tjänstemän har börjat kommer deatt fortsätta och Iran kommer inte att bryta mot dess (förplikta) … men jag säger återigen att detta är till någon nytta, och kommer inte att leda någonstans.”

Iran och de sex världsmakterna så kallade “5 +1”, nådde en preliminär uppgörelse i november förra året om att Iran stoppar utvecklingen av delar av sitt kärnenergiprogram. I gengäld mildras de internationella sanktionerna mot Iran på flera punkter.

Nya samtal ska inledas i Wien på tisdagen om Irans kärnteknikprogram. Syftet med diskussionerna är att få till ett omfattande, långsiktigt avtal som kan ersätta det nuvarande, tillfälliga avtal som trädde i kraft i höstas.