Nyheter

Irans statlig nyhetsbyrån beordras att sluta marknadsföra Facebook

Den iranska regimens statsstyrda nyhetsbyrå IRNA har blivit varnad av tjänstemän att sluta marknadsföra Facebook, som den högste ledaren har förklarats vara ett ”instrument för uppvigling”.

”Att IRNA försummar dekret från Ali Khamenei (regimens högste ledare) och Naser Makarem Shirazi (Präst) att sociala nätverk används för spionage på regimen”, sade Abdul Samad Khoram-Abadi juridisk rådgivare till landets riksåklagare och chef för organ som övervakar Internet-filtrering.

I ett brev varnade Khoram-Abadi nyhetsbyrån att: ”Den Högsta Ledaren förklarade i sitt möte med Basij befälhavare den 19 november 2013 att Facebook är ett instrument i händerna på uppviglare och jämförs med de ekonomiska sanktionerna.

”Makarem Shirazi har förklarat medlemskap och aktiviteter på Facebook för att vara förbjuden.”

Som svar på en fråga om den religiösa legitimitet gå med Facebook, tillade han: ”Facebook är som en stad utan dörrar, och alla typer av människor från den utbildade till tjuvar och bedragare och korrupta har en butik i denna stad.

”Och den här butiken är full av synd, korruption och etiska avvikelser, liksom de verktyg som orsakar konflikter mellan nationer, även om de presenteras med bedrägligt vackra etiketter och omslag.

”Om det var tillåtet för alla, från unga till gamla, skulle en klok person ge människor möjlighet att fritt komma in denna stad? Även tjuvar och korrupta människor kan komma in i staden och kartlägga sina konspirationer i hemlighet eller med hjälp av kod,” tillade han. ”