Nyheter

Reid stöder krav på nya sanktioner mot Iran

Demokraternas majoritetsledare i senaten, Harry Reid, sade på torsdagen att han är fast besluten att driva igenom tuffare sanktioner. Men han vill vänta tills senaten åter samlas efter ett uppehåll i december.

14 demokratiska och republikanska senatorer introducerat förslag om nya sanktioner mot Islamiska republiken, rapporterade AFP på torsdag.

Detta trots att förhandlingarna mellan Iran och sex stormakter däri bland  USA om landets kärnprogram pågår i Genève.

”Ett Iran med kärnvapenkapacitet utgör ett allvarligt hot mot den nationella säkerheten i USA och våra allierade, och vi är fast beslutna om att hindra Iran från att utveckla denna kapacitet”, hette det i ett uttalande från den tvärpolitiska gruppen.

  • Jag stöder en lag som breddar nuvarande oljesanktioner, begränsar handel med strategiska delar av Irans ekonomi som stöder landets kärnprogram och ansätter dem som för in varor till Iran, sade Reid samtidigt som underströk  att han stöder de pågående förhandlingarna med Iran.

”Jag hoppas att de ska lyckas och leda till ”starkast möjliga överenskommelse” och tillade han:

  • Medan jag stöder regeringens diplomatiska ansträngningar, tror jag att vi måste lämna öppet för att fatta tvärpolitiska beslut om en ny sanktionslagstiftning i december.

.- Medan jag stöder regeringens diplomatiska ansträngningar, tror jag att vi måste lämna öppet för att fatta tvärpolitiska beslut om en ny sanktionslagstiftning i december, sade Reid.