Nyheter

Medlemmar av iransk rockband skjuten till döds i Brooklyn

yellowEn iransk rockmusiker sköt ihjäl tre personer, varav två medlemmar av en rockband och sårade en fjärde man innan han dödade sig själv i Brooklyn, sade myndigheterna på måndagen, enligt Reuters.

Soroush och Arash Farazmand, som var bröder, var gitarrist och trummis i ”Gula hundar”, ett band som bildades i Irans huvudstad och spelade i hemlighet innan dess medlemmar sökte politisk asyl i USA under 2010, sade deras publicist Ashley Ayers.

Deras kroppar hittades tidigt på måndagen i ett hus i den tilltufsad semi-industriell stadsdelen East Williamsburg i Brooklyn, populär bland musiker och konstnärer, enligt polis.

Ali Eskandarian som beskrivs av bandet publicist som en vän som också spelade musik, dödades också. Alla tre hade skottskador i huvudet eller bröstkorgen.

Den misstänkte revolverman, vars identitet har polisen inte hade bekräftat, hittades död på taket av byggnaden med en självförvållad skottskada i huvudet och ett gevär bredvid hans kropp, sade polisen.

Han var en iransk musiker i ett annat band och kände till ”Gula Hundar” från Teheran säger Ayers.

”De två grupperna var bekanta,” säger Ayers till Reuters. ”Det var en personlig konflikt mellan killarna. Jag vet att det var pengar inblandade,” sade hon och tillade, ”det var en liten summa.”

Alla musikerna var mellan 22 och 30 årsålder.

”Gula Hundar” var en banbrytande del av en underjordisk oberoende rockband i Teheran, och deras kamp med myndigheternas speglades i en dokumentär 2009, ”ingen vet om perserkatter.”

De flyttade till USA år 2010.

Inlägget handlar om: