Mänskliga Rättigheter, Nyheter

Ytterligare 16 avrättningar i Iran

Iranska regimen avrättade 16 personer, däribland tre kvinnorو enligt en rapport till FFFI.

Två män avrättades i torsdags i ett fängelse i staden Kermanshah i västra Iran. Peyman Ghaderi, 30, avrättades efter att ha suttit åtta års fängelse. Den andra fångens identitet är för närvarande okänd.

Prästerskapets polismyndighet genomförde en kollektiv avrättning  i tisdags i centrala fängelset i staden Urmieh genom att hänga 11 fångar samtidigt. Två av offren var kvinnor. Rapporten identifierar sju av de avrättade fångarna som Kamel Saidi, Kamel Habibi, Zaki Khani, Mohammad Gorgi Mosayeb Sadatipour, Vali Mohammad Zadeh, Yadu’llah Mahmoudi,

Två andra fångar avrättades på gryningen i tisdags i Gohardasht-fängelset. En kvinna identifierat som Mitra Shahnavazi var ett av offren och avrättades efter att ha suttit 11 år i fängelse.

I staden Sari, i norra Iran. avrättades också en fånge enligt ett uttalande från regimens rättsväsendet, vars identitet inte har avslöjats.

Antalet avrättningar i Iran har ökat dramatiskt sedan det så kallade moderate kandidaten Hassan Rohani tog över posten som prästerskapets nya president. En sammanställning av siffrorna visar att över 300 personer har avrättats i Iran sedan president valet i juni.