Mänskliga Rättigheter, Nyheter

24 avrättningar under de senaste 12 dagarna i Iran

Tre fångar avrättades genom offentlig hängning i staden Dehdasht i västra Iran på torsdagsmorgonen, enligt människorättsorganisationen Iran Human Rights (IHR) som är baserade i Oslo. Hängningarna verkställdes inför hundratals människor vid Shiroodi-torget i Dehdasht med hjälp av lyftkran, enligt rapporten på IHR:s hemsida.

IHR skriver vidare att två andra fångar blev avrättade genom hängning i staden Shahroud i norra Iran under tisdagen den 10 september. IHR tillägger att en sammanställning av officiella och bekräftade inofficiella rapporter från Iran visar att minst 24 människor har blivit avrättade under de senaste 12 dagarna. 17 av dessa avrättningar har tillkännagetts av officiella källor inom Iran.

Iranska regimens myndigheter identifierade offren endast genom deras initialer och skrev att de var anklagade för narkotika brott och våldtäkt.