Motståndsrörelsen, Nyheter

USA:s ambassad i Irak fördömer attacken mot Camp Ashraf

Iranska nationella motståndsrådets valda-presient Maryam Rajavi uppmanade i ett uttalande på söndagen FN och USA:s regering att vidta omedelbara åtgärder för att skydda lägerinvånarna genom att antingen ta dem till USA eller stationera FN:s blå hjälmar i Camps Ashraf och Camp Liberty för att skydda lägerinvånarna.

Maryam Rajavi påminner samtidigt om den ömsesidiga överenskommelsen mellan amerikanska regeringen, FN, irakiska regeringen och lägerinvånarnas representanter i augusti 2012 och betonar FN:s och amerikanska regeringens direkta ansvar i att säkerställa de försvarslösa invånarnas säkerhet och skydd.

Hon uppmanade USA:s president, FN:s säkerhetsråd och FN:s generalsekreterare att genast sända delegationer till Camp Ashraf i syfte att stoppa massakern i lägret och för att rädda livet på de skadade och de som har tagits som gisslan.

Maryam Rajavi beskrev dagens massaker i Ashraf, som begicks av [irakiska premiärministern] al-Malikis styrkor på order av prästerskapet i Iran, för ett stort brott mot mänskligheten och krigsbrott.

Hon tillade att skjuta obeväpnade och försvarslösa människor medan deras händer är bakbundna uppgår till ett brott mot mänskligheten genom alla standarder. Tystnad inför detta brott är det samma som att vara delaktigt i dessa brott.

USA:s ambassad i Irak fördömer i starkaste ordalag attacken mot Camp Ashraf i ett uttalande på sin hemsida, där man skriver:

”Amerikanska ambassaden fördömer de fruktansvärda händelser som ägde rum i Camp Ashraf i dag, vilket enligt olika rapporter resulterat i dödsfall och skador på många lägerinvånare. Våra kondoleanser går till de anhöriga till offren och de skadade under dagens våld.

Vi är djupt oroade över dessa rapporter och har regelbunden kontakt med FN:s Irakmission (UNAMI), liksom irakiska regeringstjänstemän. Vi stöder UNAMI:s strävan att bedriva en egen bedömning av situationen och uppmanar den irakiska regeringen att fullt ut stödja dessa ansträngningar.

Vi uppmanar vidare irakiska myndigheterna att agera skyndsamt för att omedelbart se till att medicinsk hjälp når de skadade samt för att säkra lägret mot ytterligare våld eller attacker mot invånarna. Och vi bekräftar UNAMI:s uppmaning för en fullständig och oberoende utredning av denna fruktansvärda och tragiska händelse. De som befinns vara ansvariga måste hållas fullt ansvariga. Läs uttalandet på amerikanska ambassadens hemsida … (på engelska).”

Samtidigt finns nu chockerande filmklipp upplagd på Youtube som visar grymheten i massakern i Camp Ashraf idag. Filmen visar hur lägerinvånare med backbundna händer har avrättats med skott i huvudet, nacken och ansiktet. (VARNING FÖR STARKA OCH OBEHAGLIGA BILDER)