Kultur, Nyheter

Polis stoppar rockkonsert i Teheran, arresterar över 200 personer

Iranska regimens polis arresterade över 200 personer när man slog till mot en rockkonsert i Teheran på lördagen, säger iranska människorättsaktivister i rapport till FFFI.

Polisen slog till mot amfiteatern Mehr Afarinesh i huvudstaden Teheran där rockgruppen ”Dawn of Rage T” hade sin konsert.  Amfiteaterns konserthall har enligt uppgifter en kapacitet på 220 personer. I samband med polisens tillslag på lördagen arresterades gruppens medlemmar samt över de 200 som hade kommit för att lyssna på gruppen.

Rapporter till FFFI säger att en del av de arresterade var minderåriga och att polisen släppte dem senare. Rockgruppen hade planerat två konserter men iranska regimens myndigheter stoppade gruppen redan under den första föreställningen på lördag som inte fick fortsätta.

Iranska regimens polis har inte publicerat någon information om tillslaget eller om hur många som hade blivit arresterade.