Folkliga protester, Nyheter

Folkliga protestera mot luftföroreningar i staden Zanjan

Invånarna i Zanjan, stad i norra delen av Iran, deltog under helgen i en stor demonstration för att  protestera mot luftföroreningar orsakad av zink- och blyutsläpp från tiotals fabriker i staden, enligt rapporter till FFFI under söndagen.

Demonstranterna samlades utanför guvernörens kontor och krävde att all verksamhet i berörda fabrikerna skulle upphöra eftersom man misstänker att zink- och blyföroreningar i luften är  huvudorsaken till det höga antalet cancerpatienter i staden.

Deltagarna i helgens demonstration skanderade: ”Vi vill inte ha luft fylld med bly och zink, vill vi ha friskt luft” och ”Var inte rädd, vi är alla tillsammans” inför regimens säkerhetsåtgärder för att hindra protesterna.

Nedan är några bilder från helgens demonstration som FFFI kommit över.

protest-zanjan-1

protest-zanjan-2

protest-zanjan-3

protest-zanjan-4

protest-zanjan-5