Nyheter

Iranska regimen ska hålla militärövning i mitten av oktober

Irans armé planerar att hålla en militärövning i den sydöstra delen av landet i mitten av oktober, rapporterar Kinas nyhetsbyrå Xinhua från Teheran genom att citera ett tillkännagivande på söndagen från Ahmad-Reza Pourdastan, befälhavare för iranska regimens armés marktrupper.

”Denna övning kommer att hållas i ett stort område i landets sydöstra delar och taktik samt metoder för asymmetrisk krigföring kommer att testas”, sade Pourdastan till regimens engelskspråkiga Tv-kanal, PressTV.

Pourdastan tillade att ”Irans armé, i samarbete med styrkor från polisen, har full kontroll över säkerheten vid landets gränser.”

Iranska regimens väpnade styrkor och revolutionsgardet genomföra varje år flera militärövningar tillsammans eller oberoende av varandra i olika delar av landet, rapporterar Xinhua på sin hemsida på söndagen.

Iranska regimens militära tjänstemän har betonat att övningarna syftar till att testa beredskapen hos de väpnade styrkorna men genomförs även i avskräckande syften, rapporterar Xinhua.