Folkliga protester, Nyheter, Pressmeddelande

Iranska regimens cyberarmé hackade FFFI:s hemsida inför valet

Iranska regimen hackade på fredagsmorgonen FFFI:s hemsida precis innan vallokalerna öppnade i Iran i ett försök att stoppa FFFI:s rapportering av prästerskapets lögner och dess repressiva åtgärder inför dagens så kallade presidentval.

Fram till eftermiddagen, innan vi på FFFI lyckades lösa problemet, kunde besökare se ett meddelande på FFFI:s hemsida som sade att ”denna hemsida är hackad av iranska cyberarmén, iCA.”

Tidigare meddelande på FFFI:s hemsida säger att denna hemsida är hackad av iranska cyberarmén, iCA.
Meddelande på FFFI:s hemsida på fredagsmorgonen starx innan valet startade i Iran. Meddelandet säger att denna sida är hackad av iranska cyberarmén, iCA.

Detta var inte första gången som iranska regimen attackerade FFFI:s hemsida, som rapporterar om regimens människorättskränkningar, dess stöd för terrorism samt dess försök att kringgå internationella sanktioner i jakten på kärnvapen.

FFFI skriver dessutom från iranska motståndsrörelsens konferenser i exil, dess politiska och diplomatiska framgångar och internationellt stöd för iranska folkets krav på en demokratisk förändring samt om människorätts- och kvinnoaktivisters insatser för att bekämpa förtrycket i Iran.

FFFI:s rapportering sker både på svenska och persiska. FFFI har som uttalad mål att verka för en demokratisk förändring i Iran.

”Vi utfärdade ett pressmeddelande direkt efter attacken, tog kontakt med svenska medier för att uppmärksamma dem om det som hade hänt. Vi skickade dessutom vårt pressmeddelande till UD och uppmanade utrikesministern att fördöma varje nätattack mot regimkritiska hemsidor. Men tyvärr har varken UD eller några svenska medier valt att hjälpa oss med att uppmärksamma och få ut vårt fördömande av prästerskapets oacceptabla attack mot iransk-svenska föreningar, deras  yttrandefrihet samt rätten till oberoende rapportering från fredagens val”, sade Massud Kiani i kommentarer till FFFI i samband med attacken.

”Vi har under lång tid inför valet sagt att fredagens omröstning är betydelselöst och är endast ett skådespeleri för att lura omvärlden. Vi tror inte på reformer inifrån denna regim, vi ser det som omöjligt. FFFI anser att den enda trovärdiga och långvariga lösningen på Irankrisen är en demokratisk förändring i landet genom folket och dess legitima motståndsrörelse”, tillade Massud Kiani.