Nyheter

Ökade tillslag mot parabolantenner inför valet i Iran

parabol
Tillslag mot parabolantenner har ökat inför valet i Iran

Tillslag mot parabolantenner har ökat  inför valet i Iran. Iranska regimens repressiva säkerhetsstyrkor genomförde omfattande räder mot bostäder i provinsen Väst-azerbajdzjan tidigt på morgonen under helgen i en stor insats ämnad att konfiskera folkets parabolantenner.

Prästerskapets myndigheter har också börjat skicka störningssignaler i syfte att störa satellitsändningar. Störningarna är kraftigast i landets västra provinser.

Regimens säkerhetsstyrkor hade konfiskerat uppemot 3000 parabolantenner i Zanjan provinsen enbart under sista veckan i maj, enligt rapporter. Räderna mot folkets hem syftar till att konfiskera och samla in parabolantenner som en del av regimens repressiva åtgärder riktade mot att stoppa satellitsändningar i landet.

Tillslagen är ett försök att stoppa befolkningen från att se iranska oppositionens tv-kanaler samt oberoende rapportering, inte minst från utländska medier, inför fredagens så kallade presidentval.

Störningar av satellitsändningar kommer samtidigt som prästerskapets myndigheter har begränsat tillgången till internet och mobiltelefonnätet i flera iranska städer i ett desperata drag att begränsa befolkningens förmåga att organisera sig samt förhindra folkliga regimkritiska protester före och efter presidentvalet på fredag.
Iranska regimens repressiva säkerhetsstyrkor genomförde omfattande räder mot bostäder i provinsen Väst-azerbajdzjan tidigt på morgonen under helgen i en stor insats för att konfiskera folkets parabolantenner.