Nyheter

Iran erbjuder Syrien 4 miljarder dollar i kredit

Prästerskapets regim fortsätter att stödja Syriens diktator, denna gång genom att öppna två kreditlinjer till ett totalt värde av fyra miljarder dollar för regimen i Damaskus i syfte att hjälpa den motverka effekterna av ett internationellt embargo, enligt ett uttalande från Syriens centralbank på måndagen.

En kredit på en miljard dollar är avsedd för att finansiera importen av konsumtionsvaror och en annan kredit på tre miljarder dollar ska finansiera inköp av olja och oljeprodukter, förklarade den syriska centralbankens chef Adib Mayala.

I april sade Mayala i en intervju med Reuters att Syrien förhandlar med både Iran och Ryssland för att få krediter. Han uppgav att landets ekonomiska förlust under det tvååriga kriget uppgår till cirka 25 miljarder euro.

Han sade att Iran överväger ytterligare ett lån på totalt tre miljarder dollar till landet i syfte att stärka landets kämpande ekonomi.