Engagemang, Nyheter

FFFI var med och firade internationella arbetardagen

Medlemmar av Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI) deltog tilsammans med anhängare till iranska nationella motståndrörelse i firandet av internationella arbetardagen i flera städer runtom i Sverige. I Stockholm, Borås, Göteborg och Malmö vandrade hundratals FFFI-medlemmar och exiliranier med fanor och plakater för att uppmärksamma det allvarliga läget för iranska arbetare.

I Stockholm, Borås Göteborg och Malmö vandrade hundratal av medlemmar och exiliranier med fanor och plakater för att uppmarksamma det absurda läget för iranska arbetare.

Under demonstrationen uppmärksammade exiliranier återigen det hotfulla läget för över 3000 medlemmar av iranska oppositionsgruppen, Folkets mojahedin, som är bosatta i Camp Liberty, Irak.

De varnade för en stundande attack mot lägrets värnlösa invånare mot bakgrund av ännu en raketattack mot lägret för två dagar sedan, när Camp Liberty besköts med över 20 raketer.

http://galleri.fffi.se/#287

Den senaste attacken som lyckligtvis inte krävde några offer påminde mycket om raketattacken mot Camp Liberty den nionde februari där åtta lägerinvånare dödades och över femtio skadades.

Deltagarna delade även ut flygblad om Camp Ashrafs bakgrund samt information kring de tre tidigare attackerna mot lägrets invånare, vilka har krävt uppemot 50 liv, detta trots att invånarna åtnjuter statusen skyddade personer under Fjärde Genevekonventionen och beaktas som asylsökande av FN:s flyktingkommesariat (UNCHR).