Mänskliga Rättigheter, Nyheter

Nio hänges i Iran varav sex offentligt

Iranska regimen avrättade nio personer i staden Shiraz på tisdagen, tillkännager prästerskapets egen press.

Av dessa avrättades sex personer genom offentlig hängning medan de tre andra hängdes i Adel-Abad-fängelset, rapporterar nyhetsbyrån Mehr som har kopplingar till iranska regimens underrättelsedepartement.

Iran innehar världsrekordet i antalet avrättningar per capita, enligt Amnestys årsrapport för 2012.

Iranska regimen har under det gångna persiska året avrättat minst 314 människor enligt AI:s rapport. Men det exakta antalet avrättningar i Iran är oklart eftersom många avrättas i hemlighet eller dör under tortyr i regimens fängelser.

En rapport från iranska människorättsaktivister visar att minst 587 personer har avrättats i Iran under 2012.