Nyheter

Iranska regimen blockerar hjälp till jordbävningsdrabbade

Dödssiffran efter jordbävningen i staden Bushehr 09 april har stigit till 69 personer

Samtidigt som dödssiffran efter jordbävningen i Bushehr-provinsen har stigit till 69 personer, blockerar prästerskapets regim all stöd till de drabbade, avslöjar en rapport från Iran som FFFI har tagit del av på söndagen.

Ett jordskalv med magnituden 6,3 skakade staden Bushehr i tisdags.

Alla kommunikationslinjer till staden Shanbeh i provinsen Bushehr har skurits, vägar till området har spärrats av och den enda nyheten som når befolkningen i detta området kommer från regimens egna statliga medier, enligt rapporten.

Rapporten tillkännager också att 80 procent av staden har ödelagts och att det saknas vatten och el samt att telefonlinjerna är avskurna.

De som försöker ta sig in i området för att hjälpa de boende hindras från att komma in och i vissa fall även gripits av av armén och Basijs paramilitära styrkor.

Rapporten visar att det senaste tillslaget mot hjälparbetare ägde rum på onsdagen den 10 april när regimens säkerhetsstyrkor  anfölls en grupp med sex läkare från staden Shahrekord, nordost om Bushehr, som försökte få in nödutrustning till staden.