Nyheter

Saudiarabien anklagar 18 gripna för spioneri för Iran

Saudiarabien sade på tisdagen att 18 personer, bland dem en iransk och en libysk medborgare, som greps i förra veckan arbetade för iranska regimens underrättelsetjänst.

Inrikesministern Mansur al-Turki sade i ett uttalande att bevis och fångarnas bekännelser visar att medlemmarna i gruppen hade fått pengar från den Islamiska republiken för att samla information om installationer och viktiga platser i riket, rapporterar Saudiarabiens officiella nyhetsbyrå SPA.

Iranska regimen förnekade på söndagen alla anklagelser om inblandning i spionage mot Saudiarabien.

Iran och Saudiarabien har haft en fientlig relation sedan 1979 då den Islamiska republiken grundades i Iran. Men motsättningarna mellan länderna har förvarats efter att Teheranregimen anklagades för att ha planerat en terrorattack mot Saudiarabiens ambassadör i USA i oktober 2011.

Spänningarna ökade ytterligare då Saudiarabien i juni 2012 avrättade en grupp iranier för narkotikarelaterade brott.