Motståndsrörelsen

Ännu en invånare i Camp Liberty dog till följd av senaste missilattacken

Ytterligare en lägerinvånare i Camp Liberty, medlem av iranska oppositionsgruppen Folkets mojahedin, dog igår kväll på ett irakiskt sjukhus i Bagdad till följd av sina allvarliga skador efter en missilattack mot Camp Liberty i Irak i början av februari.

Hamid Rabi, 51, skadades allvarligt i magen och ryggen samt blev helt förlamat från midjan och neråt till följd av senaste attacken mot Liberty då över 30 raketer slog ner i lägret.

Hamid Rabi hade permanent uppehållstillstånd i Tyskland och med tanke på hans kritiska tillstånd begärde Iranska nationella motståndsrådet (NCRI) vid upprepade gånger att FN, FN:s flyktingkommissariat (UNHCR) och Världshälsoorganisationen (WHO) att han omedelbart flyttas till Tyskland. Men vårdslöshet och medvetet förseningar ledde till hans död trots att han hade intervjuats av tyska myndigheter i 2012.

Rabi är den åttonde lägerinvånaren som mister livet på grund av terrorattacken mot Camp Liberty, den nionde april.

Demonstration utanför USA.s Ambassad i Stockholm

NCRI:s sympatisörer och exiliranier i Sverige höll en demonstration utanför den amerikanska ambassaden i Stockholm för att uppmana USA:s regering att ta sitt ansvar och säkra lägerinvånarnas skydd enligt underteckande avtal med varje invånare i Liberty, i synnerhet då ledaren för en shiitisk milisgrupp i Irak i intervju med internationell och arabisk press har framfört hot om ytterligare attacker mot lägret i närmaste framtid på order av iranska regimens högsta andlige ledaren, Ali Khameini.