Nyheter

Misstänkt iransk terrorcell upplöst i Bahrain

Polisen i Bahrain har gripit åtta medlemmar ur en terroristcell kopplad till Iran efter omfattande sammandrabbningar, sade Bahrains inrikesminister enligt flera internationella nyhetsbyråer.

Det misstänkta terrornätverket fick träning och ekonomiskt stöd från Iran, Irak och Libanon, enligt ett uttalande publicerad på ministeriets webbplats på söndagen. Bahrains väststödda sunnitiska monarki har ofta anklagat shiitiska makteliten i Iran och dess allierade för att hjälpa shiitiska uppror mot Bahrains sunnitiska styre. Iranska regimen förnekar anklagelserna.

Bahrains domstolar har tidigare dömt misstänkta personer inom terrorceller som hade kontakt med iranska regimens Revolutionsgardet och planerade attacker mot högprofilerade platser, inklusive saudiska ambassaden och en större bro som förbinder Bahrain och Saudiarabien.