Nyheter

Skokastning mot iranska parlamentets talman

ٍEn grupp av Ahmadinejads anhängare  tvingade  Ali Larijani, talmannen i Irans parlament,att avbryta ett  tal när genom att  kasta skor och bönestenar mot honom, rapporterar  Irans halvofficiella nyhetsbyrå Irna.

Händelsen ägde rum i den heliga staden Qom där Larjani skulle hålla håla tal i samband med 34 årsdagen av iranska  revolutionen.

Åhörare ropade slagord mot Larjani

Den senaste tiden har Larijani varit  invecklad i en mycket aggressiv kamp  med Ahmadinejad inför det iranska  presidentvalet i sommar. Ahmadinejad  får inte ställa upp för omval, men  Larijani tros bli en av kandidaterna.

I söndags avsatte iranska regimens parlament  arbetsmarknadsminister Abdul-Reza Sheikholeslami genom en misstroendeförklaring anklagad för att ha utsett regimens förre allmänna åklagare och nära allierade med  Ahmadinejad,  Saeed Mortazavi, till chef för Irans socialförsäkringssystem. Mahmoud Ahmadinejad anklagade i sin tur parlamentets talman Ali Larijani för korruption.