Motståndsrörelsen, Nyheter

Sex döda i missilattack mot iranska dissidenternas läger i Irak

Minst sex medlemmar av iranska oppositionsgruppen Folkets mojahedin dödades och mer än 100 skadades när deras läger Camp Liberty utanför Bagdad besköts med över 30 raketer vid 05:45 lokaltid.

För ett år sedan tvingades 3100 medlemmar av iranska oppositionsgruppen Folkets mojahedin (PMOI) till att flytta från deras hem i Camp Ashraf till Camp Liberty, en tidigare amerikansk militärbas nära Bagdads internationella flygplats, som ett första steg för att kunna lämna Irak för tredje länder.

Några av de skadade är i allvarligt tillstånd och risken att antalet döda stiger är mycket stor, sade en av medlemmarna via telefon till FFFI.

Det finns ingen hjälp. Varken ambulans för att flytta de skadade eller andra lokala hjälp är tillgänglig eftersom elgeneratorn i Liberty har träffats under attacken. Kliniken saknar elektricitet och har blivit oanvändbart, tillade han.

Dagen innan attacken varnade lägerinvånarnas representanter och deras advokater USA och FN att Iranska regimen och irakiska styrkor planerade för en massaker mot lägret.

De döda har identifierats som Poran Nahjafi, Mostafa Khosravi, Yahya Nazari, Mehdi Abedi, Hadi Shafii, Nazir Azizi.

Maryam Rajavi, Iranska nationella motståndsrådets valda president kräver i ett uttalandet att internationella samfundet vidtar åtgärder för att de 3100 Liberty-invånarna genast ska få flytta tillbaka till Camp Ashraf, Detta eftersom lägerinvånarna är sårbara i Camp Liberty då lägret är många gånger mindre än Camp Ashraf som dessutom har riktiga byggnader. ”Amerikanska regeringen och FN är direkt ansvariga för säkerheten och tryggheten för dessa flyktingar”, tillägger Maryam Rajavi i uttalandet.