Mänskliga Rättigheter

Iransk pastor åter fängslad på juldagen

Iranska regering har åter fängslat pastor Youcef Nadarkhani, 35, på tisdag (Juldagen), rapporterar organisationen Christian Solidarity Worldwide.

De iranska myndigheterna krävde att han skulle återvända till fängelset eftersom han inte fullgjort sitt straff. Enligt CSW måste Nadarkhani sitta av de 45 dagar som myndigheterna menar återstår av strafftiden.

Nadarkhani arresterades första gången 2009 efter försök att registrera en hem-baserad kyrka. Han dömdes till döden genom hängning för att ha vägrat avsäga sig sin kristna tro och förkastade den obligatoriska islamiska utbildningen för sina två små barn. Efter tre års fängelse släpptes han ur fängelset p.g.a. internationella påtryckningar.Men han är nu frihetsberövad igen.

”Irans flagranta förakt för internationell rätt genom att fängsla Nadarkhani för andra gången för sin tro på juldagen är inte förekommande tillfällighet. Iran förföljer alltmer kristna och alla som är villiga att försvara dem ”, säger Massud Kiani sekreterare för Förenade Föreningar För ett Fritt Iran.

Läs mer..

Iranska regimen beordrar hängning av pastorn Youcef Nadarkhani

Iransk pastor riskerar dödsstraff om han inte avsäger sig sin kristna tro