Nyheter

Höga luftföroreningar stänger skolor och arbetskontor i Teheran

Skolor, universitet och myndigheter i Irans huvudstad Teheran kommer att hålla stängt på tisdagen och onsdagen på grund av höga luftföroreningar, rapporterade regimens statliga nyhetsbyrå (IRNA) på måndagen, skriver Reuters från Dubai.

Teherans guvernör Morteza Tamadon sade att sjukhus och banker kommer att hålla öppna men uppmanade samtidigt folket att undvika onödiga resor, rapporterade IRNA.

Luftföroreningsnivåerna, orsakade främst av bilavgaser, har ökat under de senaste dagarna i Teheran och flera andra stora städer. Problemet är värst i huvudstaden till stor del på grund av avsaknad av rätt politik och lämpliga åtgärder från iranska regimen som förvärras av Teherans geografiska läge med huvudstaden inklämd mellan två berg där förorenad luft blir instängd.

IRNA sade att skolor och universitet i Arak, viktigaste staden i västra Markazi-provinsen, hade stängt på måndagen och kommer även att hålla stängt på tisdagen.

Under höstsäsongen brukar iranska regimens myndigheter i Teheran besluta med jämna mellanrum att stänga skolor och myndigheter då luften är stilla och höga luftföroreningar orsakar hälsoproblem.